Mød Team Gnist

På Gnist kommer alle voksne til at have berøring med børnene – også i ledelsen. Både fordi vi ønsker, at alle børn og voksne har en relation til hinanden, så det føles trygt at bevæge sig rundt på skolen. Men også fordi vi tror på, at deltagelse i den daglige undervisning giver et vigtigt indblik i den levede kultur på skolen hos både børn, voksne og forældre. På den måde får vi en fælles referenceramme i det pædagogiske, faglige og sociale arbejde på skolen.


  • Skoleleder og voksen på tværs af alle familiegrupper

    Ciara er vant til at udfordre rammer og insistere på, at der må findes menneskevenlige løsninger på de måder, vi indretter os på. Hun har 5 års erfaring som projektleder og antropolog ved Gejst Studio, hvor hun har arbejdet med det, man kunne kalde “voksen-udgaven” af PBL, nemlig Design Thinking-processer, hvor man arbejder med indsigt i målgrupper og efterfølgende prototyping og tests. Ciaras arbejde på Gnist består primært af skolens ledelse inden for administration, strategi og personale. Med sin baggrund som antropolog vil Ciara også bidrage fagligt i undervisnigen inden for emner som kultur, samfund og menneskekundskab. Fx med hvordan man laver en god interviewguide, og hvordan man bliver god til at spotte selvfølgeligheder og paradokser i sin egen og andres kulturer, hvilket fordrer den kritiske tænkning hos børnene. Derudover er Ciara med sin irske baggrund tosproget i dansk og engelsk, og vil også kunne træde sprogfagligt til.


  • Voksen i ældste familiegruppe

    Amalie Goeg blev uddannet i 2016 fra VIA i Aarhus med linjefagene dansk, specialpædagogik og samfundsfag.

    Hun brænder først og fremmest for det hele barn, for trivslen og fællesskabet. Derfor har hun også en uddannelse i relationskompetence, har taget kurser i coaching og den gode relation, og så er hun også personlig træner og fitnessinstruktør, som hun primært har brugt i arbejdet med børn og unge, fordi hun oplever, at det giver en god energi at ryste posen – og kroppen. 

    Amalie går langt for at gøre undervisningen nærværende og aktuel for børnene, og hun tror på, at en stor del af skolen handler om at åbne verden op – på et niveau og en måde, der giver mening for dem. Hun har både arbejdet med de helt små og med de store, med skrøbelige og med rå og frembrusende typer; fælles for alle er, at den individuelle trivsel højnes i takt med at holdets sammenhold styrkes. Derfor bruger hun meget energi på, at børnene fungerer som et hold, hvor alle bidrager og løfter i flok. Hvor ingen børn skal have ondt i maven over at gå i skole, hverken over mistrivsel eller uoverkommelige opgaver – så skolen bliver et rum, hvor man tør spørge om hjælp – og man lærer at hjælpe. 

    Amalie bor i Skæring med sin mand og to børn på 4 og 5 år. Engang kørte hun meget mountainbike i sin fritid, men hvis hun skal være ærlig, kører hun mest ladcykel nu.


  • Voksen hos næstældste familiegruppe (Gnisterne, mellemtrinnet)

    Tobias er uddannet folkeskolelærer og kommer med et stærkt værdikompas og et stort engagement i arbejdet med børn. Han er meget taknemmelig for at være landet netop her, da han mærker, at hans børne- og skolesyn harmonerer særligt godt med friskoleånden, hvor relationer, trivsel og menneskevenlighed står centralt og som en forudsætning for læring. Tobias forsøger i sit pædagogiske arbejde altid at møde børnene med åbenhed og nysgerrighed – og med hjertet forrest. Han er optaget af at se barnet bag adfærden, og af at lytte til, hvad der egentlig bliver fortalt – også når det ikke bliver formuleret med ord. Han henter inspiration fra blandt andet Skolen uden skældud, Den autentiske lærer og idéen om, at børn lærer bedst, når de har det godt. Inden han blev lærer, har Tobias arbejdet i en række stillinger med mennesket i centrum – ofte med børn og unge, som har haft brug for ekstra støtte. Den erfaring tager han med sig ind i klasserummet i dag, hvor han fortsat arbejder med børn og unges trivsel, bl.a. gennem sit nuværende arbejde hos Børnetelefonen.


  • Primærvoksen i mellemste familiegruppe (mellemtrinnet)

    Pernille elsker at bruge tid i naturen hvor hun ror kajak, laver bål og overnatter i det fri.
    Hun har en uddannelse i Kultur, Kommunikation og Kristendom og læser i øjeblikket til meritlærer, hvor hun i sommers blev færdiguddannet dansklærer og inden længe færdiggør fagene historie, samfundsfag og kristendom.
    Pernille har tidligere arbejdet som folkeskolelærer og specialpædagogisk lærer og har desuden undervist og afholdt kurser for børn/unge/forældre i livsmestring, udvikling af handlekompetencer og kapacitetsopbygning af/blandt børn.
    Kreativitet og en undersøgende tilgang er en væsentlig del af Pernilles undervisning, og det er særligt vigtigt for hende at skabe fællesskaber, hvor børn og unge oplever og ser sig selv som en ressource og som værdifulde mennesker.

    Alt i alt har Pernille et brændende hjerte for at skabe trivsel for børn og unge og hjælpe dem med at mestre livet.


  • Primær voksen i ældste familiegruppe (udskolingen)

    Jonas har brugt meget af sit liv i en sportshal, da han spillede håndbold på eliteniveau indtil for få år siden. Her spillede han flere år i håndboldligaen, 1. division og to år i udlandet. Han har siden 2018 arbejdet på en projektbaseret skole på Frederiksberg, og har derfor haft en dagligdag med PBL de seneste 5 år. Jonas er uddannet folkeskolelærer på Institut for skole og læring, Frederiksberg, med linjefagene idræt, matematik og biologi. Herudover har han taget kursus til svømmelærer. Han blev håndboldtræner for første gang som 20 årig, og har senere været det på seniorplan. Jonas brænder for sport, foreningsliv, koordinering og planlægning samt børn og unges trivsel.


  • Pædagmedhjælper og morgen-åbner på skolen

    Minna er optaget af det gode børne- og ungeliv, og er primært på Gnist i morgentimerne, hvor hun altid skaber en tryg og god morgenstund sammen med Gnist-børnene. Derudover vil hun i nogle perioder også deltage i morgensang, udflugter og projekter. Minna har en stor interesse for pædagogik og er også pædagogstuderende her i Århus. For tiden er hun særligt optaget af Low Arousal og relationelle og æstetiske dannelsesprocesser. Derudover er Minna også uddannet sangskriver fra Det Jyske Musikkonservatorium, og har en stor interesse indenfor sangskrivning, at indspille og producere musik, samt at spille i bands.


  • Voksen i indskoling, mellemtrin og udskoling

    Emil er uddannet lærer og har erfaring fra efterskoleverdenen, hvor han har arbejdet projektorienteret, og hvor han har faciliteret mange aktiviteter på sommerlejre som camp-instruktør. Emil er uddannet i linjefagene dansk, idræt og samfundsfag og udstråler stort engagement, nysgerrighed, autenticitet og kreativitet i sit virke. Emil brænder for at skabe skønne, trygge og nærende relationer. Han er vant til at gribe de bolde, der kommer flyvende i en skolehverdag og glæder sig til muligheden for at arbejde PBL-baseret.

  • Pædagogmedhjælper og morgenåbner

    Johanne er 22 år og drømmer om at blive lærer for at kunne give børn den bedste og mest inspirerende indgang til verdens viden og livets spændende facetter. Johanne har arbejdet som pædagogmedhjælper og har selv rod i friskoleånden. Hun er en sand blæksprutte, men er som regel til at finde hos Luerne (børnehaveklassen), som hun har sammen med Majken, og i skolens SFO både morgen og eftermiddag.


  • Børnehaveklasseleder

    Majken Bentzen er skolens børnehaveklasseleder for Luerne - den nye 0. klasse. Hun er pædagog helt ind i hjertet og kommer med en kæmpe begejstring for børn, leg og læring. Hun er optaget af at danne de trygge og rummelige børnefællesskaber, som er altafgørende for børnenes trivsel og læring, og hun drømmer om at fylde Luernes første år med oplevelser, kreativitet, historier, ture, spændende projekter, leg og fordybelse. Majken beskriver sig selv som en engageret og dedikeret fritidspædagog med erfaring både fra fritidsdelen og undervisningsdelen som børnehaveklasseleder, og med hang til at trække god gedigen pædagogik med ind i undervisningen, når det overhovedet giver mening. Hun har altid arbejdet projektbaseret, når det har kunnet lade sig gøre; når hun har bagt kage, skeletteret en ræv, lavet e-bøger, jagtet 99 arter, afholdt cykelmåned eller lavet luciaoptog er det altid med udgangspunkt i børnenes motivation og nysgerrighed og hvad vi ønsker, at børnene skal ha’ med sig i form af oplevelser, faglig viden og praktisk erfaring med verden. Alt dette går igen i hendes pædagogiske arbejde, undervisning og i samarbejdet med kollegaer og forældre.


  • Voksen i yngste familiegruppe

  • Håndværk- og designlærer

    Stine er 54 år, uddannet møbelsnedker og har en en kandidatgrad i design fra Designskolen KADK. Stine er en praktisk problemløser, som altid har haft kreative ideer. Udover formgivning har Stine arbejdet en del med selve designprocessen og de teoretiske og praktiske måder at finde svar på spørgsmål. Den røde tråd i stort set alle projekter, hun arbejder med, er bæredygtighed - både materialemæssigt og æstetisk, som hun tager med ind i undervisningen. I undervisningen har hun specielt fokus på bevidstgørelsen af mennesket, som skal gøre det lettere at kunne træffe nogle bæredygtige og holistiske valg.

    Stine bidrager til undervisningen i hverdagene på tværs af alle børnegrupper og hele huset.


  • Administrativ medarbejder

    Hannah er uddannet lingvist og dermed kæmpe sprog- og formidlingsnørd. Hun har 4 års erfaring med projektledelse og strategisk kommunikation fra Gejst Studio, hvor hun bl.a. har lavet kampagner, filmproduktion, tekstforfatning og indsigtsarbejde, og er derfra vant til at arbejde med designmetoder og jonglere projekter. På Gnist er hun en del af administrationen, hvor hun primært arbejder i krydsfeltet mellem koordination og kommunikation i alle mulige former. Hun er en del af skolens initiativgruppe, og så har hun siddet i skolebestyrelsen som medlem af skolekredsen, hvor hun også havde en administrativ rolle. I øvrigt elsker hun at lave mad, snakke, male og spille musik, og vil derfor tit være at finde i enten køkkenet, ved skolens klaver, eller i skolegården til en god snak, hvis man har spørgsmål – hvis ikke på kontoret.


  • Administrativ medarbejder

    Charlotte arbejder som bogholder og holder styr på tal og bilag. Oprindeligt er hun uddannet kok, men skiftede spor og læste til serviceøkonom og holder i dag tråd i skolens daglige økonomi.

    Hun trives med arbejde i et sted, hvor hun er omgivet af børn og synes, det er livgivende at mærke liv i huset.


  • Pedel

    Jan er 62 år, er uddannet tømrer og har tidligere arbejdet som skovarbejder og naturformidler. Både hovedet og hænderne er skruet rigtig på – og Jan er en rigtig altmuligmand, der glædeligt kaster sig over små som store projekter inde og ude i al slags vejr. Han spiller en stor rolle i, at hverdagen kører, og tingene fungerer.

    Jan trives i at arbejde på skolen med børn, unge og voksne omkring sig og giver altid en hånd med, hvor der er brug for hjælp.